Centru Imagistica Medicala Axess Imaging dispune de cea mai noua tehnologie in materie de ecografie, elastografie si Doppler Color, gratie aparatului premium Aixplorer MultiWave Supersonic de ultima generatie, unic in estul Romaniei in tehnica ecografica (ultrasonografie).

Ecograful Aixplorer se bazeaza pe o platforma software revolutionara si brevetata, UltraFast Imaging, care achizitioneaza informatii de pana la 20.000 de imagini pe secunda (de 200 de ori mai rapid decat ecografele conventionale). Acest lucru aduce cele mai mari progrese in calitatea imaginii, asigurand un diagnostic mai precis pentru pacient, lasand in urma ecografelor obisnuite.

Sistemul revolutionar consta in unificarea celor doua tipuri diferite de ecografie pentru a caracteriza mai bine tesuturile cu tehnologie MultiWave, cu care este echipat:
– asigura calitatea impecabila imaginii
– evalueaza elasticitatea in timp real, cuantificand duritatea tesuturilor atat in kilopascali, cat si in coduri de culoare.

ShearWave Elastography (SWE) este o tehnologie de incredere si dovedita a ajuta medicii din intreaga lume pentru a diagnostica mai bine pacientii lor.
Spre deosebire de metodele elastografiei conventionale, care se bazeaza pe compresia manuala a tesuturilor, Elastografia ShearWave calculeaza elasticitatea tesutului prin masurarea vitezei undelor de forfecare cand se propaga in acesta.
Viteza de propagare a undei de forfecare in tesuturi, este direct legata de rigiditatea acestora. Aceasta tehnologie se bazeaza pe generarea unei unde de forfecare si capturarea sa ulterioara, posibila numai cu tehnologia patentata UltraFast Imaging. Viteza de propagare a undei de forfecare este calculata, producand o mapa color in timp-real si valoarea in kilopascali a tesutului examinat.
ShearWave Elastography (SWE) este o tehnica sigura pentru pacientii sai, non-ionizanta. Imagistica Doppler conventional utilizeaza aceeasi energie termica si mecanica ca Elastografia ShearWave.

Elastografia ShearWave (SWE) a fost folosita in diverse organe, respectiv ficat, prostata, tiroida si san, cu rezultate si este disponibila doar pe sistemul cu ultrasunete Aixplorer MultiWave.

Nu in ultimul rind, UltraFast Doppler, uneste Color si PW Doppler intr-un singur modul, fiind un alt progres tehnologic posibil cu platforma ultrarapida a ecografului Aixplorer-ului.
Color si PW Doppler sunt instrumente cu ultrasunete care analizeaza separat fluxul de sange la ecografele conventionale.
Pe platforma lui se produc evaluari Doppler color care sunt de pana la zece ori mai rapide decat echipamentele conventionale.
Remarcabil, aceeasi tehnologie dobandeste, de asemenea, date complet cuantificabile PW Doppler de-a lungul casetei de culoare, permi?and generarea de impulsuri spectrale Doppler post-procesate din locatii multiple din aceeasi imagine color.

Platforma ecografului detine o serie de aplicatii care cresc eficienta medicului in diagnosticarea unei largi game de afectiuni.

Ecografie mamara
Proces de diagnosticare imbunatatit datorita capacitatii ecografului Aixplorer de a evidentia structuri anatomice mamare in mod clar si distinct, de la suprafata pielii pana la nivelul peretelui toracic.

In plus, numai ecograful Aixplorer a patentat Elastografia ShearWave, care este dovedit clinic pentru a imbunatati specificitatea ecografiei de san.

Elastografia ShearWave:
– Ajuta la reducerea numarului de biopsii inutile.
– Ajuta la identificarea unor leziuni suspecte, nevizualizate anterior, in scopul de a incepe tratamentul precoce.
– Ajuta la imbunatatirea reevaluarii leziunilor datorita reproductibilitatii excelente.

Ecografie abdominala
In radiologia generala, 3/4 din toate examenele ecografice sunt realizate in regiunea abdominala.
Calitatea imaginii fara precedent este disponibila cu aplicatii, cum ar fi Harmonic Tissue Imaging pentru a reduce zgomotul si de a accentua contururile sau Doppler color, foarte sensibil la structurile abdominale atat superficiale si profunde. In plus, Flash Suppression accentueaza vascularizatia fara compromisuri in modul B.

In timp real, aplicatia Elastografia ShearWave (SWE), ofera masuratori ale elasticitatii, non-invazive, ale organelor abdominale, cum ar fi ficatul. Pentru prima data, se poate cuantifica regiditatea ficatului, la pacientii cu boala cronica hepatica.
Harta SWE ajuta la evitarea efectuarii de masuratori incorecte in ficat si pot fi obtinute chiar in cazuri dificile de obezitate si ascita, cu o adancime de pana la 12 cm.

Ecografie hepatica
Se stie ca evaluarea corecta a fibrozei hepatice este de o importanta cruciala nu numai pentru diagnostic, ci, de asemenea, pentru tratamentul antiviral.
De aceea, tehnologia MultiWave va ofera o calitate impecabila a imaginii si Elastografia ShearWave (SWE) non-invaziva, in timp real, pentru o mai buna evaluare a bolilor hepatice.

Aixplorer este primul sistem de ultrasonografie care va poate oferi urmatoarele beneficii ale Elastografiei ShearWave:
– O harta SWE in timp real a elasticitatii ficatului pentru a ajuta la determinarea cu precizie a ariei de masurare.
– Deoarece harta de culori SWE este suprapusa peste imaginea in modul B, medicul poate verifica daca achizitia este in ficat si de a preveni masuratori incorecte in rinichi sau in vase din apropiere.
– Masuratorile elasticitatii ficatului pot fi obtinute in cazurile dificile de obezitate si ascita, cu o adancime de pana la 12 cm.
– Studiile preliminare arata ca SWE nu este doar echivalenta cu cea a tehnicilor acceptate in prezent pentru a evalua rigiditatea ficatului, dar, de asemenea, s-a imbunatatit specificitatea si acuratetea.

Ecografie Doppler vascular
Ecograful Aixplorer produce o calitate exceptionala a imaginii pentru a ajuta la detectarea stenozelor, verificarea plasarii de stenturi si evaluarea peretilor arterelor.

Prin extinderea limitele tehnologiei cu ultrasunete, numai ecograful Aixplorer aduce acum platforma patentata UltraFast Doppler care:
– gaseste cele mai mari viteze de flux, in cateva secunde, pentru a reduce timpul de examen.
– obtine precis si reproductibil cuantificare spectrala Doppler intr-o maniera retrospectiva.
– produce o experienta vizuala a fluxului de inalta calitate, fara compromisuri intre rata de cadre si aria de interes.
– fluxul sanguin este evidentiaza la o viteza incredibila (de pana la 200 Hz), o crestere de zece ori fata de performanta ecografelor conventionale.
– evidentiaza curgere turbulenta si are rezolutie temporala mare.

Ecografia Doppler venos identifica trombozele profunde sau superficiale si permite localizarea venelor perforante dilatate (anterior interventiilor chirurgicale in boala varicoasa).

Explorarile Doppler vascular care se pot efectua in centrul nostru sunt:
– aorta si ramificatiile ei
– vena cava inferioara
– sistem venos port
– arterele renale
– vase (artere si vene) membre inferioare si superioare
– artere carotide si vertebrale extracraniene

Ecografia tiroidiana
Noua tehnologie TissueTuner permite o mai buna delimitare a structurilor prin optimizarea rezolutiei. Cinci trepte de setare a vitezei ultrasunetelor, permite obtinerea unei imagini de calitate de fiecare data.

Instrumentul Thy-RADS permite identificarea si caracterizarea nodulilor tiroidieni.
Elastografia ShearWave relizeaza evaluarea in timp real atat a leziunilor solide sau chistice tiroidiene, cat si a ganglionilor latero-cervicali.

Se pot diagnostica tiroidita Hashimoto (tiroidita cronica autoimuna), nodulii tiroidieni, modificarile de marime si de forma ale tiroidei (atrofia, gusa, cresterea volumului tiroidei).

Ecografia pelvina
Ecograful Aixplorer este optimizat pentru a atinge rezolutia maxima si de a obtine detalii fine structurale morfologice ale uterului si anexelor, inclusiv in cazurile dificile, cum ar fi un uter fibromatos.